Dag 3 Amsterdam (11.8.2013)

Kvällen och natten gick bra. När de personer som kom på i Hamburg stigit av har jag ingen aning om. Vi höll oss högst upp under taket hela natten och var ensamma på morgonen.

Det var intressant att se odlingarna på den holländska sidan. Majs, sparris, grönsaker, äpplen mm, mm. Och alla betande djur: nöt och får i mängder. Mycket ponnyer noterade jag också att det fanns. Något växthus här och där. De finns väl rikligare i de södra delarna av landet.

Nu har vi då rest från Finland, mellanlandat i Sverige, åkt vidare från Köpenhamn till Nederländerna och ingen har velat se något pass eller någon form av identitetsbevis. This i Europe?

Jag har besökt Amsterdam några gånger tidigare och finner det alltid lika fascinerande att lastfartygen kör högre än tåget. Invallningen är märkbar.

IMG_4176

I Amsterdam sökte vi först upp det hostell vi bokat. Shelter Jordan, ett kristet hostell som har nolltolerans med alkohol och droger. Vilket hostel! Som natt och dag jämfört med det tidigare både gällande komfort, renlighet, betjäning, prisnivå och generellt bemötande. Där kände man sig trygg.

Efter att ha suttit länge på tåget blev det en avkopplande vandring med stopp vid fina byggnader och längs de härliga kanalerna. Vi var också på en kort båttur. Det röda distriktet är personligen inte någon upplevelse utan man börjar fundera kring hur länderna i EU kan ha så olika regelverk både när det gäller prostitution och droger. Det var strängt förbjudet att ta foton i röda distriktet. Verksamheten är helt laglig. Damerna betalar numera skatt med anledning av sitt yrke.

DSCN4183IMG_4225

IMG_4186IMG_4205IMG_4256IMG_4218

Mer positivt var blomstermarket med lökar i mängd och massor. Skulle velat ta hem många!  Alla möjliga tillåtna och otillåtna växter och frön fanns det också där.

IMG_4249DSCN4191DSCN4192

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s