Dag 7 Nice (15.8.2013)

Dagens resor:
Marseille kl 7:31-8.35. Det var lugnt och vackert i Marseille när vi lämnade staden. Det var mer eller mindre bara gaturengöringen som var igång.

Jag utnämner härmed Nice till flip-flopstaden. De som inte hade flip-flop eller sandaler var lättare att räkna än de som hade andra typer av skor. Utanför tågstationen fanns flera market och det första vi gjorde var att köpa flip-flop för det har verkligen varit varmt att gå med vanliga men bekväma skor de senaste dagarna. Sen handlade vi mat för idag skulle det bli enkel lunch innan vi går till stranden. Efter en del vandrande hittade vi hostellet. Det hade fin utsikt men jag rekommenderar inte platsen i övrigt. Det hände inget speciellt där men det var oproffessionellt skött. Helt enkelt lite mystiskt. Det är förstås väldigt personligt vad var och en tycker och ofta har vi läst att en gillar och en annan ogillar en plats. I det här fallet var vi överens med de som inte gillar platsen. Men det fanns inte så många andra alternativ nära stan och stranden kvällen innan när vi bokade.

IMG_1376IMG_4707

Utsikten från hostellet.

Nice är en vacker stad med en underbar, lång strand med mycket folk på eftermiddagen. Havet var salt och vattnet varmt. Oj vad skönt det var att svalka sig i havet och vila på stranden! Man kan väl inte vara i Nice utan att vandra längs strandpromenaden. Vackraste femstjärniga hotellet som vi såg bar namnet Le Negresco. Det märktes att Nice är en populär ort för personer i tredje åldern. Vi såg dem vandra omkring, sitta i skuggan på parkbänkar eller ligga på stranden och sola. Värmetåligheten är hög. Turistinfon hade tipsat om att vi kunde ta en hiss upp till en park högt upp med vattenfall och fin utsikt. Parken låg i ändan av gamla stan. Det var värt att besöka parken. Det var lugnt och fridfullt där. Nice är annars en stad med relativt hög ljudnivå men den är ändå tystare än Marseille.

IMG_1382IMG_1374IMG_4822IMG_4802IMG_4844IMG_4741IMG_4755IMG_1390IMG_4882IMG_4890

Min vän Anna-Lena som nyligen besökt Nice skrev i ett sms att ”spårvagnen kommer att bli er bästa vän” och det blev den. Det var bekvämt att köpa biljetter. Det fanns en automat på varje spårvagns-stop. Vanligen fungerade de bra.

Jag har inte kollat upp hur många restauranger det fanns i Nice men de låg vägg i vägg eller stol i stol i gamla stan. Prisnivån är ungefär som i Finland. Gamla stan måste man besöka i Nice!

IMG_4899IMG_4895IMG_4907

Det fanns Wifi på det ” mystiska hostellet” och på kvällen planerade vi rutter och tågtider och bokade hostel i Rom och Salzburg. Nu är det en vecka kvar av vår resa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s