Dag 10 Rom (18.8.2013)

Dags att lämna de fem byarna bakom oss och åka vidare. Dagens mål är Rom och tågen följande:

Lokaltåg från Vernazza till La Specia Centrale kl 8:45. Regionaltåg från La Specia Centrale till Rom kl 10:07 och framme i Rom kl 14:23.

Landskapet ändrade igen märkbart. Större odlingar, tomater odlades i fält, men det fanns också låga växthus. Stora fält med tomater och någon form av pumpa eller squash. Solrosorna är ännu otröskade. Det ser torrt ut på åkrarna. Det finns barrträd´som liknar tall men har längre barr och de ser konstiga ut för de har en flat, bred krona högst upp.

Tåget åkte via Pisa och det skulle ha varit frestande att se det lutande tornet. Men det får vi lämna till en annan gång. I Pisa steg två tjejer på och de satte sig bredvid oss. Det visade sig att de var från Sverige och redan varit tre veckor i Italien. Bra! Nu har vi någon att tala med och få tips. Innan vi var framme i Rom råkade också en kvinna sätta sig bredvid oss. Hon talade också svenska men bodde i Tyskland. Nu var vi mitt i allt fem som talade svenska. Under resan har vi hittills hört få tala svenseka där vi rört oss.

I Rom var det ännu varmare än vid kusten. Vi sökte upp hostellet Hotel Romae som låg fyra kvarter från tågstationen. Det var snyggt, modernt och på alla sätt en positiv upplevelse. Vi undrade om vi misstagit oss på priset eller om vi i misstag fått fel rum när rummet var som ett helt vanligt hotellrum med två sängar, badrum och TV. Nej, allt var som det ska och nu förstår jag varför just det hostellet fått en utmärkelse på Tripadvisor.

IMG_5402IMG_5405

Eftersom vi suttit still större delen av dagen tog vi genast itu med att bekanta oss med Rom. Vi köpte ”Hop on Hop off” för att få en snabb översikt över Roms största sevärdheter. Turen tog 1 h och 45 minuter. Jaa, det är inga små hus eller byggnader de har byggt i Rom. Nu önskar jag att jag skulle minnas skolans historielektionerna lite bättre.

IMG_5412IMG_5438IMG_5456

Kvällen avslutades med middag på en restaurang nära hotellet. Italiensk förrätt med parmaskinka, salami och jordärtkocka samt focaccia. Till huvudrätt något så enkelt som spagetti aioli och glass till efterrätt. Gott!

IMG_5461IMG_5462

Vi gick ner maten med en tur till Fontana di Trevi. Vackert upplyst i mörker.

IMG_5470

Kvällens sista uppdrag var att boka resans sista hostell och det är i Köpenhamn. Det märks att Europa ännu har semester för det fanns inte många hostell lediga att boka bara för en natt. Så vi valde det som vi testat i början av resan. Det är ingen höjdare men vi känner till stället vilket också är en fördel.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s