Dag 12 Venedig (20.8.13)

Tåg från Rom till Venedig (Venezia St Lucia). Det var mycket ljud på tåget på natten. Vi hade sista kupen i vagnen och utanför fanns en dörr som förde ljud under natten. Vi sov dåligt, för första gången under resan. Tåget var framme i Venedig kl 5:20. Vi vilade några timmar till på tågstationen. Där fanns människor som sovit hela natten på stationen.

Det småregnade på förmiddagen. Efter att ha druckit morgonkaffe började vi vandra runt i Venedig. Temperaturskillnaden var stor. Nu kom resans varma kläder till pass. Trodde i ett skede att de släpats med i onödan. Det var ca 20 grader kallare i Venedig än i Rom. Frida frös lite fast vi rört på oss och vandrat runt hela dagen..

IMG_5609IMG_5610IMG_1515IMG_1505

Venedig är vackert och annorlunda med sina kanaler och sin båttrafik längs dem. Till och med ambulansen är en båt. Det finns ju inga bilar alls längs de smala gatorna och gränderna. Vi tittade på de traditionella sevärdheterna och fisk-, grönsaks- och fruktmarknaden. St Marks kyrka med omgivning var det finaste området. Idag köade vi inte in till den kyrkan men satt och vilade och såg oss omkring i några andra.

IMG_5627IMG_5624IMG_5598IMG_5655IMG_5646IMG_5658IMG_5597IMG_5634

Vi tänkte åka gondol men här är så mycket människor och det blåste rätt hårt. Det såg till och med lite kaosartat ut på de smala kanalerna med alla passagerarbåtar, småbåtar och gondoler. Allt i en ända röra. Men det är troligen sällan det händer olyckor, annars skulle väl gondoltrafiken upphöra.

IMG_5641IMG_5664IMG_1513

Turistbyrån skulle kunna se över serviceviljan hos personalen. Vi råkade betjänas av en som hela tiden tittade på datorn och dessutom ifrågasatte hur vi rört oss och gått i Venedig. Hoppas de andra kunderna fick bättre måndagsbetjäning. De måste ju givetvis bli trötta på alla frågor av oss turister till slut, men låt bli att visa det. Vi minns det här från Venedig.

Nattåget till Venedig avgick kl 20:57. Vi hade förvarat väskorna på tågstationen under dagen mot en överkomlig avgift. Den här natten har vi bara bokat sittplats eftersom tåget är framme redan 04:09. I sittkupen finns sex sittplatser. När vi kommer dit är redan ett par från Nurnberg på plats. Senare anländer ännu ett yngre par. De söker en ny kupe med hänvisning att det skulle vara fullt att sitta sex personer i kupen hela natten. Och tur är det, för nu kan vi sträcka ut benen lite. Bänkarna går också att fälla ner. Det var en relativt bra natt, tystare och lugnare än föregående natt.

IMG_5666IMG_5667

Det blev minsann mycket pizza i Italien. Vi passade på att äta sista italienska pizzan och skriva på reseberättelsen medan vi väntade på tåget.

Annonser

En tanke på “Dag 12 Venedig (20.8.13)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s