Dag 14 Munchen (22.8.13)

Oj vad vi har sovit: de senaste nätterna med sämre sömn och all frisk luft i Berchtesgaden ledde till att vi sov 10 h i sträck. Men det var en behövlig sömn. Startade lugnt med frukost och på sen förmiddag började vi söka oss vidare. De två kommande dagarna ska vi resa genom Tyskland upp till Danmark.

Dagens första tåg var från Salzburg till Munchen kl 11:51-13.30. Det fanns uttag på tåget men de fungerade inte. Nu får vi lov att vara sparsamma med användningen av telefon och läsplatta.

Det var igen ett vackert jordbrukslandskap tåget tog oss igenom på väg mot Munchen. Det som jag speciellt noterade var att många hus, både bostadshus och ladugårdar hade solceller monterade på taget. Vindkraftverk såg vi däremot inte varken i Salzburg eller Munchen.

Efter att vi låst in väskorna på tågstationen och skaffat en karta över staden sökte vi oss mot shoppinggatan. Jag var i Munchen för några år sedan och kände igen mig. Det blev en del butiksvandrande under eftermiddagen och kvällen. Och, ja, vi kunde ju inte besöka Munchen utan att gå in på ett ölhus. Hofbräuhaus med sina långa bryggerianor har ett jättestort hus med traditionella långbord inne och en ölträdgård utanför. Det fanns varierande stopstorlekar och vi slog till med den största och delade på 1 liter samtidigt som vi åt traditionell tysk mat: korv med surkål och griskött med kål och en ”boll” som innehöll bröd. Gott.

IMG_1592IMG_1591IMG_5929IMG_5933IMG_5971IMG_5935

På tågstationen i Hamburg fanns en toalett ”Rail and fresh” där man kunde fräscha upp sig. Flera backpackers var där och fräschade upp sig inför natt-tåget. Tågstationen i Munchen var oroligare och det rörde sig fler drogpåverkade människor kring den än vi hittills har sett. Jag upplevde den som den otryggaste tågstationen på resan.

IMG_5980IMG_5981

Dagens andra tåg var kvällståget från Munchen till Hamburg kl. 22:13. Vi hade bokat couchett, vilket innebar att vi hade sovplats. Denna gång med en fyra-personers familj som skulle på cykelsemester till en ö i Nordsjön. Vi sov gott och familjen steg av i Bremen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s