Dag 16 Resan hem (24.8.13)

(Scrolla längst ner för att läsa om resan från dag 1 och framåt.)

Vandrade genom Köpenhamn och såg att staden förbereder sig för en Pride-weekend. Bussarna körde med två flaggor på taket: den danska flaggan och en flagga i regnbågsfärger. En buss var dekorerad med ballonger i regnbågens alla färger.

IMG_1628

Dagens första tåg var från Centralstationen i Köpenhamn till Kastrup 9:32. Nu överger vi tåg för några timmar och tar flyget till Helsingfors kl 11:55-14:30.

IMG_6057

Vi köpte flightbags före resan så att våra ryggsäckar inte skulle skadas eller fastna under flygturen.

På flyget läser jag en intressant artikel i Dagens Nyheter. DN korrespondenten Linda Flood berättar bland annat under rubriken ” läger lär bortkopplade att bli avkopplade” om en grupp från Kalifornien, Digital Detox, som sett en affärside i att ordna läger där människorna är bortkopplade och alla elektroniska prylar är bannlysta. Lägerprogrammet bestod bland annat av yoga, kuddkrig, vandring, klättring och skrivarverkstäder. Man fick inte prata jobb, ålder och inte heller använda sitt riktiga namn under lägret. Vi lär titta på vår mobiltelefon i genomsnitt 150 ggr per dag. Linda skriver att uppbrottet från internet är en växande trend i USA.

Vad kan vi i Finland lära eller göra av detta? Här finns affärsideer också för oss. Vem vågar prova? Kanske det redan finns en finsk motsvarighet till Digital Detox och någon som faktiskt förtjänar på det? Någon som vet?

Vi landar på finsk mark och söker oss från Vanda till Dickursby. Nu är det bara några timmar kvar av vår interrail. Några timmar där vi får sitta och smälta alla intryck som vi har fått under de två senaste, intensiva veckorna.

Någon som vågar fråga om vi vill göra om det? Svaret är kort och bestämt JA – det här var en upplevelse som har gett oss gemensamma minnen för livet.

IMG_1614

IMG_4915IMG_1629

Ta chansen och åk på Interrail – du ångrar det inte oberoende av om du är ung, medelålders eller senior. Biljetter finns för alla åldrar!

Annonser

En tanke på “Dag 16 Resan hem (24.8.13)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s