Naturbruksutdanning for voksne 23-27.9.2013

Nu ska jag ta dej med en vecka till Norges fjordlandskap.  Vi besöker Sogn och Fjordane Fylkeskommune och Mo og  Jolster v.g. skule i Forde.

Naturbruksutdanning for  voksne 2013-2015  är ett samnordiskt projekt med Mo og Jolster vidaregaende skule som projektkoordinator,  Yrkesakademin i Österbotten och Rural Institute of Central Ostrobothnia, The AgriculturalUniversity of Iceland, Ösby Vestmannalans Naturbruksgymnasium, Sogn Jord og Hagebruksskole som partners. Målet är att utveckla naturbruksutbildningen för vuxna och öka kännedomen om varandras kultur och de nordiska språken och att se på  nya metoder för organisering och planering. Från Yrkesakademin i Österbotten deltog två representanter; Meira-Pia Lohiluoma  samt jag.

Måndag 23.9.2013  resdag:
Vasa-Stockholm
Stockholm-Oslo
Oslo-Forde

IMG_1698
Efter en hel resdag var det skönt at komma till fast mark och bli inkvarterad på skolans Internat vid Mo og Jolster vidaregaende skule i Forde. Kvällsvandring med Meira för att på ihop dagens motionspoäng eftersom vi har en motionskampanj på gång på jobbet. På skolans mark finns ett fint vatenfall, Huldefossen, dit vi vandrade. Vädret är höstlikt och kyligt. Löven är ännu gröna. Atlantens inverkan märks tydligt.

IMG_1697

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s