Människor och träd – vad har de gemensamt?

Jag har just nu förmånen att träffa många människor under en vecka. Under en helt vanlig vecka, för en helt vanlig finlandssvensk, möts glädje med sorg ibland helt oväntat. Jag får uppleva intensiva möten med samarbetsparter från olika delar av Finland,  jobba med mindre trevlig projektrapportering, planera och fundera och mycket mer. Allt det här handlar om att möta människor på ett eller annat sätt. Jag är tacksam för alla möten men skulle som så många andra gärna stanna upp, ta paus och fundera och samtala i lugn och ro.

Det är rätt kallt nu. Inte för årstiden men för oss som varit bortskämda med plusgrader ända in i januari. Nu värmer veden, som vi gjorde under påsken ifjol, i spisen varje kväll. Det är lyx att få elda med ved från egen skog. Här tar vi det som en självklarhet. En självklarhet som inte alls är självklar. Kan du tänka dej att när jag sätter in ved i spisen känner jag ibland från vilket träd som just den vedklabben kommer ifrån. Och jag ser träd som individer med en egen personlighet.

Ännu har jag inte varit och ”hejat” på en enda skidtävling den här säsongen. Bilden nedan är från ifjol i början av februari när det var FSSM i Ekenäs. Se vilka vackra lövträd!

20140129-210600.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s