Februaritripp

Reser genom ett grått och disigt Finland. Det har hänt så mycket under de senaste veckorna att en tankepaus och summering för mej själv fyller sin plats. Ett gemensamt ord för de senaste veckorna är visioner, strategier och framtidsprogram. Dessa har gått hand i hand både på jobbet, i studierna och för Skogsägarna i Österbotten.

Det var ett intressant möte i byn förra veckan. Det handlade om personers rätt att bruka en naturresurs, dvs jaktbart vilt. Vem ska få söka om medlemsskap i jaktklubben och jaga på jaktblubbens område? Alternativen är flera och det kommer troligen att hållas ett möte till under våren för att till höstmötet ha tydliga formuleringar på förutsättningarna. Frågan kan diskuteras ur en miljon olika perspektiv och kännetecknande är att oberoende är det alltid Någon som känner sig orättvist behandlad.

Veckans största händelse är otvivelaktigt att en person till i familjen har blivit myndig och fått körkört och gett sig ut på vägarna. Det är spännande både för Andre och för mamma.

Skriva, skriva, skriva…. Det tar tid att få ”flyt i studierna” men förra veckoslutet hade jag skrivarverkstad när resten var på skidresa. Tidsmässigt är det snabbast att flera timmar och dagar i sträck kunna studera. Annars tar det länge att få fatt i den röda tråden igen.

Resan då, ja den har Stockholm som mål under ett veckoslut. Ikväll lägger Viking Grace ut från Åbo hamn och då är det meningen att fjolårets interrailare är med på färjan. Hem reser endast en för fem veckors praktik väntar nu för Frida på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset.

Trevlig vändag till er alla!

20140214-173433.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s