Åhå- nu är det över!

Skrev den här texten för knappt två veckor sedan men sen blev den liggande för allt möjligt annat kom emmellan. Men nu beslöt jag att i alla fall publicera texten eftersom det här ar mitt digitala arkiv.

15.3: Konstig känsla idag. Nu är det över! Den finlandssvenska vuxenutbildningskonferensen FULL FART &tvära kast som vi har planerat sen i höstas har förverkligats denna vecka 12-13.3.2014 i Tammerfors. I planering och förverkligande har alla finlandssvenska vuxenutbildningsorganisationer deltagit och YA! hade av Utbildningsstyrelsen fått uppdraget att leda jobbet. Så nu har vi jobbat! Är så otroligt tacksam över alla fina kollegor och samarbetsparter spm jobbat med konferensen.

I år rymdes tyvärr inte alla intresserade med. Vi var tvungna att dra streck vid 147 eftersom vi hade bordsarrangemang att beakta. En del kanske tycker att det var trångt och andra trivs med en nära känsla. Smaken är som sagt olika.

Ett steg framåt! Det har vi definitivt tagit när det gäller IKT, film och presentationssätt. Så mycket film, rollspel och musik har vi inte haft tidigare på våra konferenser. Alla föreläsare och presentatörer gjorde ett bra jobb men mest berörde mig nog Andreas Lindquist ”Mitt liv och mitt sätt att lära mig”. Andreas är enligt sig själv en 28-årig dyslektiker som vill bli läkare. Andreas har trots sin unga ålder upplevt mer än många hinner under ett långt liv. Vi pedagoger fick oss en tankeställare! Han frågade oss bland annat om skolan ska vara ”ett museum eller en innovativ lärmiljö?” Ja, vad tycker du?

Svenskfinland fick 24 nya examensmästare under konferensen. Det är personer som jag har haft förmånen att joba med sedan 2012 när de inledde sin utbildning. Tack för den fina blomman jag fick! På bilden samsas årens rosa blomma med den som jag fick vid dimissionen ifjol. Den har börjat blomma igen.

20140314-183424.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s