Island 2014

Den kommande veckan får jag och min kollega Roger Frants bekanta oss med naturbruksutbildning för vuxna på Island. Vi deltar inom ramen för ett Nordplus Horizontal-projekt där Yrkesakademin i Österbotten är partner tillsammans med Norge, Sverige och Island. Vi är två deltagande skolor från Finland; förutom YA! deltar KPEDU. I höstas skrev jag om vårt besök i Norge.

Den här första dagen har varit resdag. Vi flög Vasa-Stockholm-Reykjavik. Flygplatsen Keflavik ligger ca 50 km från Reykjavik.

Vi möttes av ett fantastiskt och annorlunda landskap. Det tar tid att vänja sig vid de nya vyerna men vackert är det! Under resan till Borgafjordur såg vi både bebyggelse, karga stenlandskap och lite odlingsmark och betesmark. Flockar på över 10 Islandshästar i varierande färger från vitt till brunt till svart sågs betande på de öppna vidderna. Hus fanns utspridda lite överallt på de mer låglänta områdena.

Vårt enkla hotell har en bedårande utsikt. Höga fjäll i bakgrunden och Atlanten framför hotellet. Det ligger helt ensligt. Det är flera kilometer till närmaste bosättning. Helt ok för en grupp naturbrukare som ska skapa kontakter, diskutera utbildning och naturbruk.

Det officiella programmet inleds imorgon med besök till Islands lantbruksuniversitet.

20140401-072813.jpg

20140401-081148.jpg

20140401-081209.jpg

20140401-081232.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s