Maj är maj

Varmt eller kallt. Varmt i år. Vilken härlig sommarvärme vi har haft! Men maj är sig likt oberoende av om det är varmt eller kallt: trädgårds-och blomland väntar på en uppfräschning, sommarstugan ska tas i bruk igen efter vintervilan, evenemang, födelsedagar och umgänge med vänner och släkt. Det är härliga tider när vi livar upp efter en lång vinter.

20140525-132739.jpg
Trädgårdslandet fick ett lyft i år med en ny kryddavdelning. Annars är det traditionella grönsaker som gul- och rödlök, vitlök, tre sorters sallad, spenat, dill, persilja, rödbeta, ärter och morot som nu är i landet. De som också växer nu är svartrot och jordärtskocka, de är kanske inte så vanliga. Squash, frilandsgurka, kålrabbi, grönkål, chili och tomat växer ännu inne. Jag fick plantor av min vän.

Trädgårdsarbete är terapi.

20140525-133424.jpg

Det var Diplomfesten i veckan i Tammerfors. Diplomfesten för personer som utbildat sig till examensmästare på finska. Samtidigt publicerades boken Tunnistatko Näyttötutkintomestarin, där YA! Har en artikel med. Det var en fin fest i Tammerforshuset. Bild från evenemanget finns på Yrkesakademin i Österbottens facebooksida.

Travbana och fotis. Jobb och trädgårdsarbete byttes idag till fotboll på Seinäjoki travbana. Hejar på VPS P 01. Och njuter av sommarvärmen. Det var 10 grader i Replot men 20 här i inlandet.

En händelserik majvecka återstår, sen får alla skolbarn och ungdomar ta ett behövligt sommarlov.

20140525-135508.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s