Höst ur Vallgrundperspektiv

Det blev en bloggpaus. Så brukar rutinerade bloggare skriva. Men jag hade inte planerat någon paus utan ”livet på landet” och ”jobbet i stan” har tillsammans med den naturliga vardagslunken lett till att annat har prioriterats. Men nu vill jag skriva av mig lite och summera hösten.

Jag gillar höstmånaderna september och oktober. Men sedan börjar mörkret ta allt mer energi. Vi hade i alla fall fina höstmånader. På jobbet går vi i september vanligen in i en intensivare fas och startar upp utbildningar. I höst inleddes en ny examensmästarutbildning i Vasa och i Mariehamn. Nedan en bild från inflygningen till Mariehamn.WP_20140930_09_31_08_Pro kopiaBastuprojeketet på Strömsö avslutades för den ”frivilliga byggruppens del” 17.9 med en dags arbete med efterföljande bastubad. I november bytte bastun ägare så nu är det projektet ett avslutat kapitel. Det var roligt och har gett fina minnen.

WP_20140918_16_42_18_Pro kopiaYA! hade gäster från Norge, Sverige och Island sista veckan i september. Då visade vi vårt Österbotten, både svenska och finska Österbotten. Det finns så otroligt mycket att se i Österbotten och både företagsamheten på landsbygden och vår historia är intressant. Vi avslutade veckan vid Furirbostället i Oravais. Bilden nedan är från rundvandringen vid YA!

WP_20140924_12_44_20_Pro kopiaPå hösten ska både gård och sommarstuga förberedas för vintern. Otroligt vad mycket det finns att skörda, göra och plocka undan inför vintern. Eller är det bara vi som upplever det så?

Det har blivit en del röjningsarbete i skogen i höst också. Dels på Alören och dels i Anixor. Dessa motionspass ger andrum för fria tankar och återtanke. Dessutom ger den friska luften god sömn. WP_20141116_14_09_48_Pro kopia

För Norra Vallgrund Jaktklubb gick älgjakten 2014 snabbt. Det fanns rikligt med djur och jaktlaget med 68 deltagare skötte sina uppgifter.

WP_20140928_10_46_19_Pro kopia

En av dagarna var vi alla fem på jakt. Det är ett fint minne. Här nedan 3 av fem.

WP_20141005_12_23_45_Pro kopiaNu väntar vi på julen. Julgranens står redan och väntar på julbelysningen. Famljens yngsta medlem hade som uppgift att söka utegran när vi var och röjde en helg. Och nu hör jag att det börjar bli dags- granen ska inta sin plats framför boden och sprida ljus i höstmörkret. WP_20141123_10_08_00_Pro kopiaVindruvorna då- jo de har växt i växthuset och blev tillsammans med en del av den stora äppelskörden till vindruvs- och äppelsaft.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s