Trender

Tänk att få ta del av en eftermiddag som handlar om Megatrender! Idag samlades medlemmar från olika utbildningskommissioner kring temat prognosticering av fenomen och megatrender. Dagen ordnades i Helsingfors av Utbildningsstyrelsen och företaget Alternative Futures/Ubiverse Oy.

Frågan som vi nu ska jobba kring är hur dessa trender inverkar på arbetslivets kompetensbehov.  Det är ingen lätt fråga och svaret hittar man inte under en eftermiddag. Det här jobbet som jag har glädjen att få ta del av inom utbildningskommissionen inom lantbruk och miljö ska nu pågå två år framöver och jag ser redan fram emot allt som jag kommer att få lära mig under den här tiden.

Idag presenterades kort 15 megatrender. En av de mest kontroversiella  och som jag som naturbrukare vill lyfta fram är ODLAT KÖTT, som vi torde ha i butikerna om 10-20 år. Köttet odlas i laboratorium och starten fås från stamceller från riktiga kor.  Protein är dyrt men kan bli förmånligt genom denna produktionsform. Eller vad tror du? Kommer du och jag ännu under vår livstid äta odlat kött?

Du kan läsa mer om odlat kött här.

Jag kommer att berätta mer om de andra trenderna senare. Det här är spännande!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s