En söndagseftermiddag i tåg från Italien (Milano) till Schweiz (Zurich)

SBB Milano centralstation kl 12:25 – Zürich Hauptbanhof kl 16:28.

En lugn morgon med hotellfrukost och utcheckning för att påbörja resan norrut. Om vi inte skulle ha köpt biljetter för rutten Milano-Zurich, skulle vi åkt genom alperna från Tirano (från Varenna norrut) med Bernina Express (the red train). Men det blir kanske en annan gång. När vi vandrar till Centralstationen ser vi inte många människor trots att det är sen förmiddag. I Milano stiger folk inte upp tidigt på söndagsmorgnarna! Centralstationen är maffig.WP_20150503_11_30_23_Pro

Tåget åker över gränsen i Chiasso. Vi märker inget annat än att beväpnade kontrollanter gick genom tåget och gjorde stickprov här och där. Och nu skulle vi så gärna ha visat passen:).

Rutten i Scweiz är Chiasso-Lugano-Bellinzona-Arth-Goldau-Zug-Zurich. Tåget for genom många tunnlar. Ibland varvi högt upp i luften och ibland djupt ner i någon dal. Ett vackert och omväxlande landskap. Det var grönt, ibland snö och kala berg, ibland fina, kraftigt sluttande betesmarker med får eller kor och alphus. På kartan nedan ser du också Gotthardtunneln. Bilderna är tagna genom tågfönstret.WP_20150503_14_30_51_ProWP_20150503_15_06_32_ProWP_20150503_15_18_30_ProWP_20150504_07_56_45_Pro

Framme i Zurich hade vi den vanliga rutinen som innebär söka fram hotellet, äta och vandra runt i staden. Både förra söndagen och nu försökte vi besöka kyrkan med Chagall-målningarna. Men det lyckades inte. Första gången var det en privat tillställning och enligt uppgift ”drack besökarna ännu lite vin” innan allmänheten fick tillträde. Hmm. Nu hade man stängt för dagen (kl 18).  Som jag skrev tidigare är alla butiker stängda på söndagar. Endast restauranger och kioskerna vid Hauptbanhof har öppet. Här en vy från Zurich.

WP_20150503_19_52_25_Pro

Måndag 4.5 är resdag hem. Därefter väntar några intensiva veckor i maj. Jag är tacksam över att allt har gått bra trots vissa spännande ”moment”. Tack Andre för ressällskapet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s