Mitt i livet – bokstavligen

Kikade om min dotter skrivit något blogginlägg på sistone och ja, hon hade konstaterat att det är trevligt för en själv att se tillbaka på vad man gjort. Själv vill jag också få in tankarna från olika tidsperioder och då är ett sätt att skriva av sig i en blogg.

Det var på något sätt en aktiv höst 2016. Vi fick delta i två fina bröllop, det var umgänge på villan, älgjakt, lite skogsjobb och hör och häpna återupptagna studier i vuxenpedagogik.Utbildar-uppdraget vid YA gav mej möjligheten att få lära känna nya vuxenstuderande lärare och arbetslivsrepresentanter i Österbotten, Helsingfors och på Åland.  En minnesvärd resa till Euroskills i Göteborg gav extra input i novemberhöstmörkret. Jobbresorna både tar och ger energi. Men det är det värt!

Hösten avslutades med en del minst sagt förunderliga händelser. Händelser som sammanföll med en studiekurs i ”Det livslånga lärandets mångfald”. Ett sammanträffande som gett upphov till många tankar om lärande, kompetens, makt, ledarskap, organisationskulturer, mänskligt beteende, språk och sammanhållning.

Här firar vi jul.

2017 då? Där tar jag till ett i Österbotten känt uttryck just nu tack vare Wasa teaters uppsättning av Pleppo 2,  ”vi mårar åpå” och så tänker jag med. Det här året ser ut att innehålla många intressanta saker. Men för det första gäller det att bli kvitt en släng av förkylning som slog till. Utan den skulle jag knappast kommit igång här igen….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s