Portugal i april 2017

Måndag 24.4.2017

Vi är på resa i Portugal. Hela familjen inklusive Janne. Den här resan testar vi Airbnb som boendeform. Vi kommer att bo på två ställen. Först på landet i ett hus som hör till  ”Parque Natural de Sintra-Cascais”, som ligger väster om Lissabon. Vi bor i sista huset längs upp mot skogsbrynet ovanom Praia Grande och kan säga att det här är rätt avsides. Men det visste vi när huset bokades. Ser ut över Atlanten och den övriga byn och har ett stort hus till förfogande. Senare flyttar vi in till Lissabon.

Nedan utsikten från sovrumsfönstret och gården.

Resan hit skedde med det portugisiska flygbolaget TAP. Det var som ”förr” med både lunch och dryckesservering. Med en förhandsbokad taxi kom vi oss ut till huset. Vi stannade och köpte mat längs vägen. På kvällen bekantade vi oss med omgivningen och grillade. Det blåste ganska hårt på Praia Grande och många surfare prövade vågorna. 

Tisdag 25.4.2017

Idag är det helgdag i Portugal. Vi inledd dagen med en vandring över berget till stranden Praia da Adraga på andra sidan berget. Fina, fina vyer.

En av de största sevärdheterna här nära är Unescos världsarv Sintra. Det skulle bli dagens utfärdsmål. Först vandrade vi några km och sen tog vi ett rälsråg in till Sintra.

Slottet Parque e Palacio Nacional Pena ligger högt uppe på berget Sintra. Slottet byggdes på 1800-talet och har delvis arabisk stil med mosaik och många kupoler och torn. Slottet är dessutom färggrant. 

Det var rätt mycket turister idag på grund av helgdagen men slottet var en riktig sevärdhet. Följande plats var en borg från 700-talet, Castelo dos Mouros- The Moors Castle Sintra. Otroligt hantverk och finurliga lösningar för skydd, livsmedelslagring och vattenlagring.

Efter många km vandring blev det taxi hem. Taxi är förmånligt i Portugal. Vi har inte hyrt bil eftersom vägarna är smala och vi borde ha en stor bil då vi är 6 personer.

Onsdag 26.4.2017

Hård storm idag vid Atlantkusten. Vi besökte Cabo da Roca som är europas västligaste punkt.

I övrigt har vi vandrat och studerat odlingslandskap och besökt andelslaget som säljer Colares-viner. 

Läser om snö och slask hemma. Därför denna blombild som avslutning.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s