Lissabon del 1

Torsdag 27.4.2017

Nu har vi bytt plats och bor i en lägenhet i Lissabon. För en Vallgrundbo som jag var ett kriterium att lägenheten skulle ha takterass så att man snabbt kommer ut och kan njuta av värmen och utsikten och äta tillsammans eller som Andre gör, läsa. Vi ser inte så mycket annat än andra tak men ändå. Tegeltaken är vackra här och tornsvalorna är aktiva under den ljusa tiden.

Första kvällen lärde vi oss Metron här och vandrade upp till Castelo de Sao Jorge, känd för sin utsikt. Kommer bilder sedan. Jag hade telefon hemma denna kväll🙄. Nedan Fridas foton:

Fredag 28.4.2017

Idag får vi träffa våra vänner Carina och Tauno som kom till Lissabon igår. Vi tog bussen till Belem och besökte förstås det kända pastejbageriet. Det var en upplevelse som rekommenderas. Belem är annars väldigt fin stadsdel.  Monumentet Henrik sjöfararen är ett måste i Belem. Utanför monumentet finns en karta i sten på gatan som visar portugisernas seglatser till olika världsdelar.

Det blev ingen tur med den gula spårvagnen nr 28 utan buss istället upp på en utkiksplats.  Hissen som visar hur marken kom ner när det var jordbävning tittade vi på men prövade inte.

På kvällen seafoodmiddag på terassen. 

Lördag 29.4.2017

Dags för lite shopping i spanska varuhuset i Portugal. Vi hade väntat regn idag men icke!

På eftermiddagen kom Lillevi från Lagos. Nu är alla samlade! Så roligt.

Avslutar med byggnadskonst. Det finns fina hus här där vi bor, sådana som är i behov av renovering och hus där bara fasaden återstår.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s