Roadtrip i Portugal oktober 2018

Vi är fyra vänner som ska resa runt i Portugal på semester. Tiden att riktigt läsa in sig på landet har varit lite knapp, eller det har varit mycket annat på gång hemma den senaste tiden. Å andra sidan var min familj här i april 2017 och då blev vi förtjusta i landet. Nu ska jag göra korta blogganteckningar via telefonen.

Tisdag 2.10.2018

Startade på eftermiddagen och flög Vasa-Helsingfors och sedan Helsingfors-Lissabon. Övernattade i en lägenhet i Lissabon.

Onsdag 3.10.2018

Frukost på ett café nära bostaden. Idag ska vi hämta ut bilen som vi hyrt via Sixts från flygplatsen. Bra att veta är att man först ska via uthyrningsfirmans desk i terminalen och fixa kontraktet innan man går vidare till ”nyckelplatsen”.Vi har en bra och modern bil jämfört med vad vi har hemma.

Dagens mål är att köra från Lissabon norrut till Dourodalen, ett av Portugals mest kända vindistrikt. Bra att veta är att man ska genom en fyrfilig rondell riktigt utanför flygplatsen och sedan veta vilket av de fem avtagen man ska ta för att komma vidare på sin resa. Det gick bra, vi cirklade bara runt ett extra varv.

Fin, trefilig motorväg norrut. Den blev i längden lite tråkig. Vi tog en mindre väg. Som vän av skog etsade speciellt de stora, stora ytorna av brunnen eukalyptosskog in i minnet och alla virkesbilar som vi mötte. Svåra skogsbränder har härjat i Portugal. Nu återhämtar sig skogen och de gråaktiga eukalyptusplantorna växer till sig.

Bilens navigator ledde in oss på villoväg, vilket ledde till att vi hamnade på en medeltida romers väg genom bergen. Men det du – där hade vi dagens häftigaste upplevelser, kor längs den smala, ringlande vägen, medeltida murar, pittoreska byar och vindmöllor. Allt i en salig blandning. På bilden är vägen ännu bred. Det blev bara en körfil till slut.

Vi hann i alla fall fram till huset vi hyrt innan mörkret lade sig. Både utsikten och huset är fantastiskt med utsikt över Dourodalen. Någon skulle säga att det ligger avsides, men inte det här ressällskapet. Tupparna gal, hundarna skäller och syrsorna spelar. Här sover vi bra. Vy från sovrummet i övre våningen.

Fler upplevelser imorgon!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s