En dag i näromgivningen

Fredag 5.10.2018

Temperaturen dagtid är runt 30 eller just under. Lokalbefolkningen väntar regn, det är mycket torrt här. Odlingssäsongen har varit tuff. När det var varmt i vår hos oss i norden var det kallt här. Sedan blev det varmt och hett. Skörden blev liten jämfört med tidigare år. Vid huset där vi bor kommer bevattningen automatiskt på varje kväll kl. 21.30. Träd och växter lider av torka. Några vyer från huset och omgivningen:

Efter att ha kollar in och bokat boende för resten av resan vandrade vi runt på gården.

Våra chaufförer turas om och idag bjöd Peter på ”hemliga resan upp i bergen” . Vi ska på café. Jag vet inte riktigt till vilken kategori vi ska lägga upplevelsen vid caféet men det blir ”egendomliga händelser i livet” som inte riktigt går att förklara för dej som inte var på plats. Vi sökte upp ett lokalt café, beställde in tre kaffe, en limsa och ett glas portvin. Efter en stund hade vi dessutom tre portvin till och en hel oöppnad vinflaska på bordet – utan beställning. När vi var klara var det helt omöjligt att betala till servitris eller café-ägare.

Det odlas inte bara vin i dourodalen. Såhär ser en kiwi-odling ut.

Till kategorin ”det visste vi inte” bland portugisiska rätter hör chorico assado. Det fanns en liten, ovanlig lergryta på köksbänken och en flaska som luktade spiritus. Vår värd berättade att vi skulle hälla spriten i grytan, lägga korven i och tända på. Sagt och gjort. Sähär ser det ut.

På lördag åker vi vidare ut till kusten till Porto.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s