Costa Nova och Nazare’ längs Antlanten

Söndag 7.10.2018

Portugal har som många andra europeiska länder en livlig café-kultur. Portugiserna gillar bakverk och många äter morgonmål på café. Det gjorde också vi denna söndagsmorgon.

Landskapet söder om Porto i Aveiro, kännetecknas av vidsträckta delta-områden. Där utvinns också salt i stora bassänger. Området är också kännt för en annorlunda byggnadskultur. För flera hundra år sedan avskildes en lagun som syns bra på kartan. På ena sidan ut mot Atlanten finns stora sanddyner. Costa Nova är speciellt känt för sina randiga hus i olika färger. Husen är av byggda av betong eller kakel.

Saluhallen i Costa Nova var intressant. Räkor, fisk i alla former, grönsaker, bröd och ost.

Vägtullar och parkering. Vi har betalt vägtullarna när bilen hyrdes. Vid en vägtull ska vi sedan hålla oss i gröna linjen. Annars kommer tilläggskostnader. I Costa Nova var det svårt att hitta parkering och vi blev glada när vi hittade en tom P-plats. En vänlig dam upplyste oss om att ”här kan ni inte parkera – den här platsen är för polisen”. Skylten ser ut såhär:

Vårt mål för idag var Nazare’. Staden är känd för stora surfingvågor. Vi har en lägenhet med utsikt över havet där stora vågor rullar in. Det är rätt kyligt här men vyerna är vackra.

Här ska vi se oss omkring ännu imorgon.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s